Na een nieuwe vestiging voor de Buitenschoolse KinderOpvang van Vorst-Meerlaar, Veerle en Vorst-Centrum, is nu ook Eindhout aan de beurt. De bouw van hun nieuwe locatie in de Schoolstraat, pal naast GBS Eindhout, is nog bezig. Op 7 juni 2023 wordt de nieuwe BKO-site voor het eerst in gebruik genomen.

 

De gemeente zorgde voor de realisatie van een polyvalent gebouw in Eindhout. Zowel de BKO, de turnzaal van de school en het gebouw van judoclub Samurai waren dringend aan vernieuwing toe. Er zal in BKO Eindhout plaats zijn voor 125 kinderen. Naast de nieuwe speelruimte kunnen de kinderen ook gebruik maken van de turnzaal en van de kleuterspeelplaats. Er zijn stille ruimtes voorzien voor wie het wat rustiger aan wil doen. 

 

Raf Moons (schepen van gezin): 'Na 10 jaar voorbereiding bereiken we een mijlpaal met de realisatie van dit polyvalente gebouw. We investeren verder in onze kinderopvang en doen dit op een efficiënte manier door de combinatie en gezamenlijk gebruik van de gemeenschappelijke ruimte met de school en judoclub Samurai.'

 

De opening van het nieuwe gebouw verloopt in fases. De werken zijn nog volop bezig. Vanaf juni zal de BKO elke woensdagnamiddag de naschoolse opvang in Eindhout verzorgen. Vanaf de zomervakantie kunnen kinderen er terecht voor de vakantieopvang. De turnzaal en de judozaal gaan in gebruik vanaf september. 

 

Op 1 oktober wordt het gebouw officieel geopend.

Lees de reacties ()
Lees de reacties () Verberg reacties