Restauratie van de pastorij

In 2014 werd een dossier ingediend bij Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE) om subsidies te verkrijgen voor de restauratie van de pastorij in Veerle.  De pastorij wordt heringericht als horeca met polyvalente (ontmoetings)ruimte op de 1ste verdieping.  Er wordt een patio voorzien met zicht op de tuin. De subsidies voor de restauratie werden ondertussen goedgekeurd. De oplevering van de casco-restauratie dient voor 1 september 2025 te gebeuren.  Het gemeentebestuur geeft gevolg aan deze deadlines. 

Horeca in de voormalige pastorij? 

Ondertussen wordt een apart traject gelopen waarbij er gericht op zoek wordt gegaan naar een privé-partner/investeerder voor de uitbating/exploitatie van de pastorij als horecagelegenheid.   Op deze manier kan de pastorij van bij de restauratie ingericht worden op maat van de toekomstige uitbater. 

 

Nieuwe invulling voor de Vinea

Samen met de Profploeg wordt er nagedacht over mogelijk toekomstige invulling van de Vinea-site.   De Profploeg is een initiatief van Agentschap Innoveren en Ondernemen Vlaanderen waarbij experts gemeentebesturen begeleiden in het goed gebruik van openbare ruimte.  

"Als naaste buur en lokale handelaar juich ik deze ontwikkelingen toe.   Het geeft de ambitie van het gemeentebestuur aan om deze site in te vullen met vele functies die ten goede komen aan de dorpskern van Veerle", is de mening van gemeenteraadslid en buurtbewoner Bob Nysmans.

  • Gebouwen & infrastructuur
  • Ondernemen
Lees de reacties ()
Lees de reacties () Verberg reacties