Ken jij het concept van een ‘gele doos’? In deze doos stop je medische en andere gegevens over jezelf, die nuttig zijn voor diensten als brandweer, politie en medische hulpverleners in een noodsituatie. Deze dinsdag keurde de Raad voor Maatschappelijk Welzijn de aankoop van deze ‘gele dozen’ voor Laakdalse senioren goed.

Raf Moons (schepen van Welzijn): “Als iemand onwel wordt, is het van vitaal belang om snel informatie te vinden. Als deze persoon alleen woont, is het nog moeilijker om de eerste noodzakelijke informatie te verkrijgen. Maar ook onwetendheid of paniek kunnen het meedelen van nuttige informatie verhinderen. Om het werk van de hulp- en interventiediensten te vergemakkelijken, bewaar je deze in de koelkast.”

Door de meegeleverde sticker te plakken op de binnenkant van je voordeur, weten hulpverleners dat er een gele doos in je koelkast zit. Zo vinden ze snel de nodige informatie om gepaste hulp te bieden.

Gerda Broeckx (schepen van senioren): “De gele doos is een initiatief van senioren – voor senioren. Met dit project wil het Regionaal Platform Ouderenbeleidsparticipatie Kempen, het platform van de seniorenraden uit onze regio, levens van senioren redden. Welzijnszorg Kempen ondersteunt dit initiatief en organiseert de groepsaankoop. Ook Laakdal wil dat senioren gezond kunnen ouder worden. Door het aankopen en verdelen van deze gele dozen, hopen we hieraan te kunnen bijdragen.”