Laakdal plant een skatepark aan de sporthal in Veerle. De gemeenteraad keurde het bestek goed zodat er gezocht kan worden naar een leverancier. Hiermee komen wij tegemoet aan de belangrijkste vraag die onze jeugd tijdens de bevraging in het kader van een participatietraject met de Laakdalse jongeren stelde.

 

Een stuurgroep van een 15-tal jonge skaters ging het voorbije jaar samen met de jeugddienst aan de slag om een ontwerp te maken en op zoek te gaan naar een kwaliteitsvolle site om het skatepark te huisvesten. Na onderzoek van alle eventuele mogelijkheden, wordt de sporthal als ideale locatie bevonden. Er worden hier immers al tal van vrijetijdsbelevingen georganiseerd: de sporthal, het speelterreintje, de buitenschoolse kinderopvang, de lokalen van de chiro, de speelpleinwerking, sportkampen, hindernissenparcours en binnenkort ook nog een mulimovepad.

“Vorig jaar ging onze jeugddienst in op een projectoproep van minister van jeugd, Benjamin Dalle (cd&v). Dit Laakdals project kan hierdoor op steun rekenen van de Vlaamse overheid om een subsidie te verkrijgen voor jeugdinfrastructuur”, aldus burgemeester Tine Gielis. “Vlaanderen keurde het project goed en geeft zo een financiële injectie van maar liefst € 250 000. Hierin zit de bouw van een skatepark maar ook het uitwerken van een jeugdhuiswerking.”

De bouw van het skatepark zal, afhankelijk van de leverancier, volgend jaar aangevat worden.

Lees de reacties ()
Lees de reacties () Verberg reacties