Gemeente Laakdal werkt samen met verschillende Kempense partners actief aan een integrale aanpak van de verslavingsproblematiek. De samenwerking met Verslavingskoepel Kempen vormt een belangrijke pijler en wordt nu versterkt door middel van een samenwerkingsovereenkomst.  

Verslavingskoepel Kempen staat klaar voor iedereen die, rechtstreeks of onrechtstreeks, iets te maken heeft met verslaving. Hun team van ervaringsdragers en professionele hulpverleners biedt naast een luisterend oor ook ondersteuning en begeleiding op maat. 

In eerste instantie kunnen inwoners van Laakdal terecht in de contactgroepen verslaving waar ze lotgenoten op een laagdrempelige en veilige manier kunnen ontmoeten. De ontmoetingen vinden elke woensdag plaats in het lokaal dienstencentrum ‘De Vriendschap’. Met het oog op een sneller herstel kunnen de contactgroepen aangevuld worden met individuele begeleiding en gesprekken. 

Raf Moons (schepen van welzijn): “Wij geloven dat iedereen die iets te maken heeft met verslaving recht heeft op de juiste hulp. Aangezien onze sociale dienst zelf niet beschikt over deze expertise, zijn we blij om de dienstverlening van Verslavingskoepel te kunnen faciliteren en cliënten zo op een effectieve manier op weg te helpen naar een gepaste hulpverlening. 

Voor meer informatie en contactmogelijkheden: www.verslavingskoepel.be