De Vlaamse regering nam vrijdag 20 januari een drastische beslissing over de Leidinstraat 'Antwerpen-Ruhr'. Over dit dossier is reeds heel wat geschreven en gedebatteerd.  Bevoegd minister Zuhal Demir is eindelijk door de 4.300 bezwaarschriften op haar startnota geraakt. Een reactie bleef lang uit. Die is er nu wel.

Het centrale tracé impacteerde de meeste woningen en is van tafel geveegd. De minister legde een aangepast noordelijk en zuidelijk tracé op tafel. Het zuidelijk tracé heeft een enorme impact op onze gemeente. "De minister kan nog steeds geen antwoord bieden op het doel van deze leidingstraat.  Er is geen duidelijkheid over welke stoffen het gaat. Dit was een duidelijke en terechte vraag die veelvuldig aan bod kwam in de bezwaarschrfiten. Hiervoor is de minister teruggefloten", weet ons parlementslid Tinne Rombouts.

We halen dan ook opgelucht adem dat men in Brussel op deze nagel is blijven kloppen en minister Demir teruggefloten is. Concreet wil dit zeggen dat de minister in dialoog gaat met de industrie om een antwoord te kunnen bieden op deze vraag. Vanuit de industrie komt er geen pasklaar antwoord. Dat betekent dat op dit moment (!) een doorstart onmogelijk is. 

Toch nog vragen over dit dossier? We volgen dit opvolgen! Contacteer ons info@laakdal.cdenv.be.

Lees de reacties ()
Lees de reacties () Verberg reacties