Nieuwsbrief
CD&V Laakdal
N°55 - 26/04/2016
 
 

Asfalteringswerkingen. Welke straten zijn dit jaar aan de beurt?

Het lastenboek voor de uitvoering van onderhoudswerken aan asfaltwegen kreeg groen licht op de Laakdalse gemeenteraad. Het gemeentebestuur voorziet €200.203,45 voor dit onderhoud. De werken vatten na het bouwverlof aan.

Burgemeester en schepen van openbare werken Tine Gielis: “Het gemeentebestuur wil blijven inzetten op onze kerntaak, nl. het onderhoud en beheer van openbaar domein, weginfrastructuur en patrimonium/ontmoetingsruimtes. Heb je zelf ook suggesties over welke straten we kunnen aanpakken? Laat het ons weten. Op die manier werken we samen aan een mooi straatbeeld.”  

In Eindhout wordt de Stuykstraat, de Steenkensstraat en Hemeldonk aangepakt. Op een gedeelte van de Steenweg op Meerhout (tussen Berthoutstraat en Klaprozenstraat) worden de klinkers vervangen door asfalt. In Veerle en Veerle-Heide wordt een gedeelte van Paardsbossen en van de Palmboomstraat (tussen Rode Laakstraat en Busschottenstraat) onder handen genomen. De asfaltering van de Grensstraat zal in samenspraak met de gemeente Scherpenheuvel-Zichem verlopen. In Klein-Vorst wordt de Kolverstraat (deel naar buurtweg) geasfalteerd en in Groot-Vorst Besauw.

Tot slot plant het gemeentebestuur tevens enkele plaatselijke kleinere herstellingswerken. Deze worden uitgevoerd in de Lindestraat, Haanven, Schuurstraat, Verboekt-Meerlaarstraat, Swinnebroekstraat, Kluisstraat, Stokberg-Berthoutstraat, Schuitbroekstraat, Veldstraat, Steenweg op Oosterlo en de Kerkstraat. Op de Tessenderloseweg in Veerle zal men de slag uit de vluchtheuvel weghalen.

Het gemeentebestuur zal strikt toezien op de toegankelijkheid en bereikbaarheid van de aangelanden. Zo dienen de inritten en huistoegangen steeds toegankelijk te zijn gedurende de werken. “Wij zullen er natuurlijk alles aan doen om de hinder van de werken zo kort en zo klein mogelijk te houden. Hopelijk kunnen wij rekenen op jullie begrip”, aldus Tine Gielis.


CD&V Senioren in Laakdal

De CD&V-senioren, de nieuwste geleding binnen onze partij, hebben nu ook een pagina op onze website. Al het nieuws van onze senioren is te lezen via deze link.

Lees meer ›

Kalender