Nieuwsbrief
CD&V Laakdal
N°6 - 13/04/2013
 
 

CD&V op tournee

"Jij bent Laakdal!" Met deze slagzin trok CD&V in kartel met LVA naar de kiezer. Een krachtige slogan, met ambitie voor de Laakdaller. Op 14 oktober gaf de Laakdaller ons het vertrouwen. De voorbije maanden is hard gewerkt aan het bestuursakkoord voor de legislatuur 2013-2018. Het bestuursakkoord is intussen klaar. Aangezien we de belangen van iedere burger trachten centraal te zitten in onze bestuursovereenkomst wensen we de inhoud van het bestuursakkoord in iedere deelgemeente over te maken aan de Laakdaller. Dit gebeurt tijdens een infomoment per deelgemeente.

 

We nodigen u van harte uit op een van onze infomomenten:

Op 19 april om 20u00 in 't Fortun (Groot-Vorst)

Op 19 april om 20u00 in café De Sportgalm (Veerle)

Op 24 april om 20u00 in het KWB-lokaal (Klein-Vorst)

Op 25 april om 20u00 in het Buurthuis (Veerle-Heide)

Op 29 april om 20u00 in Het Kloosterhof, naast het voorste parochielokaal (Eindhout)

 

Onze CD&V-mandatarissen en bestuursleden heten u van harte welkom en gaan graag in dialoog.

Is Laakdal financieel gezond? En... waarom een kabinetsmedewerker?

 

Laakdal is financieel een gezonde gemeente en dat willen de meerderheidspartijen ook zo houden. Belfius gaf recentelijk over de financiële toestand van onze gemeente in vergelijking met andere gemeenten een zeer positief rapport.

 

Wanneer de keuze voor een uitbesteding gemaakt wordt, gaat hier steeds een grondige analyse en heel wat rekenwerk aan vooraf. Wanneer dan blijkt dat zowel kwalitatief als financieel uitbesteding de beste oplossing is, dan wordt hier ook resoluut voor gekozen.

 

 In de vorige legislatuur heeft het inzetten van een kabinetsmedewerker reeds zijn nut bewezen. Een kabinetsmedewerker heeft allerhande taken zoals de voorbereiding van dossiers, agenda beheer, verslagen opmaken van vergaderingen, zoeken naar extra subsidies en beleidsondersteunend werken.

 

 Daarenboven vormt hij een sterke schakel in de communicatie tussen burgemeester en schepenen langs de éne kant en de gemeentelijke diensten langs de andere kant. Dit zorgt er voor dat dossiers sneller en beter behandeld worden. Bovendien neemt de kabinetsmedewerker ook de taken van noodplanning voor zijn rekening. Dit houdt in dat hij 7 dagen op 7, 24 op 24 bereikbaar is en in direct contact staat met burgemeester en hulpdiensten.


 

27 april: De Slimste Straat van Laakdal

Jong CD&V gaat ook dit jaar op zoek naar De Slimste Straat van Laakdal. Ploegen waarvan minimum de helft van de deelnemers uit eenzelfde straat kunnen meedingen naar deze prestigieuze titel op 27 april om 20u zaal Dennenoord. Een ploeg bestaat uit maximum 6 deelnemers.

 

Inschrijven


Inschrijven kan door jouw straatnaam door te geven aan een van onze jongere. Je kan hen bereiken via het mailadres jonglaakdal@gmail.com

 

Jouw straat mobiliseren

Maak jouw straat kenbaar dat je wil meedingen naar de titel door een raamaffiche op te hangen. Ook deze kan je aanvragen door een mailtje te sturen naar jonglaakdal@gmail.com. Onze jongeren bezorgen je dan zo snel mogelijk een raamaffiche.

 

Alvast veel succes gewenst aan alle ploegen!

Jouw activiteit op onze website

Onze webmasters maken frequent werk van onze website. De agenda vullen we met behulp van onze bezoekers. Buiten onze eigen activiteiten is er ook ruimte voor de Laakdalse verenigingen. Organiseer je een activiteit die je kenbaar wil maken? Wij zetten ze graag in onze agenda. Bezorg de gegevens aan een van onze webmasters!

 

Yves Christiaens - ych@kamer.cdenv.be

Raf Moons - moons.raf@telenet.be

Stein Voet - steinvoet@skynet.be

 

Kalender