Jouw mening over Diftar
CD&V Laakdal
N°12 - 02/12/2013
 
 

CD&V peilt naar uw mening over DIFTAR

Het gemeentebestuur heeft beslist om vanaf 1 juli 2014 het restafval en GFT via het systeem DIFTAR op te halen. Dit houdt in dat het afval dat een gezin aanbiedt gewogen wordt. Afhankelijk van het aantal kilo dat men aanbiedt, zal men meer of minder moeten bijdragen voor het verwerken van dit afval.

Wij vragen enkele minuutjes van uw tijd om uw kritische mening omtrent DIFTAR te geven.

Een onschuldige hand beloont één van de ingevulde enquêtes met een cadeaubon "Laakdal Schenkt" ter waarde van €10.

Lees meer ›

 
Net nu er een heuse inbraakplaag aan de gang is in Laakdal, kwamen de tips van politie-inspecteur Jos Delarbre om onze woningen meer inbraakveilig te maken als geroepen. Een initiatief van onze jongerenwerking, Jong CD&V.

Jos Delarbre wist ons te vertellen dat de duur van een gemiddelde inbraak slechts 3 minuten in beslag neemt. Wie er dus voor kan zorgen dat het langer dan 3 minuten duurt om zijn woning binnen te breken, verkleint hiermee aanzienlijk de kans tot inbraak.

Enkele makkelijke tips:

- Berg geen juwelen op in slaapkamer of badkamer.

- Doe altijd ramen en deuren op slot, ook als je maar even afwezig bent.

- Geef altijd de indruk dat er iemand aanwezig is (tijdschakelaars voor licht, brievenbus laten leegmaken bij afwezigheid).

- Registreer of fotografeer waardevolle spullen.

- Als je toch oog in oog komt te staan met een inbreker: Ga nooit de confrontatie aan maar maak lawaai en licht zodat de inbreker opschrikt en wegloopt.

Wie wil weten of zijn huis inbraakveilig genoeg is kan gratis een afspraak maken met Jos Delarbre. Hij komt op huisbezoek en geeft enkele specifieke tips om jouw woning inbraakveilig te maken. Dit kan op nr. 014 56 47 33.

 

De presentatie van Jos Delarbre kan je herlezen op onze website!

Lees meer ›

Kalender