Nieuwsbrief
CD&V Laakdal
N°59 - 13/02/2017
 
 

Winnaars aanwezigheidstombola mosselfeest

Onze afdeling wil iedereen bedanken die aanwezig was op ons mosselfeest.

Aan dit mosselfeest was opnieuw een aanwezigheidstombola verbonden. De winnaars ontvangen een ontbijtbon voor twee personen in een Laakdalse bed and breakfast. Een onschuldige kinderhand trok de winnende namen.

Jos Theys ontvangt een bon voor een ontbijt in B&B Welcome Home in Eindhout.

Fernanda Geeraerts mag een bestuurslid verwachten met een ontbijtbon bij B&B Art of Dreams in Groot-Vorst.

U kan de loting hier herbekijken.

Proficiat, Jos en Fernanda!

Start omgevingswerken Groot-Vorst

De bouwwerken van het nieuwe gemeentehuis vorderen volgens planning. Eind 2017 zullen we onze deuren kunnen openen en iedereen verwelkomen in onze nieuwe stek. In het voorjaar starten ook de omgevingswerken rondom het nieuwe gemeentehuis. Het centrum van Groot-Vorst zal de eerstvolgende maanden dus een hele transformatie ondergaan. Vooraan het gebouw wordt een groot plein aangelegd dat tal van mogelijkheden biedt voor o.a. het verenigingsleven. Ook de omgeving rondom het oud-gemeentehuis wordt heringericht.

 

De concrete planning kan u terugvinden op onze website!

Lees meer ›


Archeologisch onderzoek Capellebeemden

Het archeologisch vooronderzoek op de site van de vroegere Witte School gaat deze week nog van start. Indien het Agentschap Onroerend Erfgoed er geen restanten vindt, kunnen de eigenlijke bouwwerkzaamheden spoedig aanvatten.

Het dossier Capellebeemden sleept al tientallen jaren aan maar werd 3 jaar geleden terug op de rails geplaatst door voormalig schepen en huidig gemeenteraadslid Ils van Hove. Dankzij haar voortrekkersrol komt het project nu in een slotfase.

Lees meer ›


Gemeentebestuur maakt werk van veilige speelplaatsen

Tijdens de zomer van 2017 wordt de speelplaats van de gemeentelijke school De Schans in Veerle omgedoopt tot een veilige speelplaats waar verschillende spelmogelijkheden aangeboden worden. De speelplaats van de gemeentelijke school Eindhout is vervolgens tijdens de zomer van 2018 aan de beurt.

Beide speelplaatsen zijn in slechte staat en zijn dringend aan vernieuwing toe. Zo zijn er diverse oneffenheden die zeer gevaarlijk zijn voor valpartijen en er is geen geschikte waterafvoer.

Het ontwerp van de speelplaatsen kwam tot stand na nauw overleg met het schoolteam. Het gemeentebestuur wil een buitenruimte creëren waar kinderen spelenderwijs hun creativiteit kunnen ontwikkelen en hun grenzen kunnen verleggen. Zo is er in het ontwerp een dambord, een podium, een volleybalveld, een basket – en voetbalveld voorzien.

Lees meer ›


Schoolomgeving Groot-Vorst

De subsidies van AWV zijn toegezegd voor de schoolomgeving van Groot-Vorst. Dit betekent dat er tijdens de zomervakantie kan gestart worden met de heraanleg van de parking langs de Smissestraat. In het najaar (na de werken aan de markt) start men vervolgens met de aanleg van de wegenis. Om de snelheid van het verkeer af te remmen, worden verhoogde verkeersplateaus aangelegd ter hoogte van de school en wordt een permanente zone 30 gerealiseerd. Deze werken zullen een impact hebben op de werking van de chiromeisjes, bierfeesten, ... Daarom organiseert het gemeentebestuur een opstartvergadering met de aannemer, studiebureau en schooldirectie.


Gele papiercontainer

Gedaan met het zoeken naar kartonnen dozen om je papier tegen de straat te zetten voor ophaling! Gedaan met het sleuren van zware papierdozen! Vanaf 5 mei ontvangt elke Laakdalse woning een gele papiercontainer en rollen we deze naar de straat.
Tegelijkertijd met de papiercontainer wordt ook de glasbak verdeeld. Gele papierbak, groene GFT-bak, blauwe glasbak en grijze bak voor restafval. Het wordt een bonte maar nette bende, onze bakken voor afvalophaling.

 

 
Blijf je graag als eerste op de hoogte over het belangrijkste nieuws uit onze afdeling of van onze verschillende mandatarissen? Neem dan een kijkje op onze facebookpagina. Naast onze website is dit het kanaal waarop we u graag op de hoogte houden!

Lees meer ›


Hebt u een vraag of opmerking over het beleid? Wil u een bemerking of woordje kwijt over onze nieuwjaarsreceptie, ons mosselfeest of andere activiteiten? Wenst u meer info over onze afdeling? Contacteer ons!

Ons mailadres is info@laakdal.cdenv.be

 

Wij horen graag van u.... want Jij bent Laakdal!