Nieuwsbrief
CD&V Laakdal
N°46 - 03/03/2015
 
 

Doorbraak! Werken Nikelaan starten in de maand mei.


Na de inspanningen die de gemeenten Laakdal,  Meerhout, Ham en Tessenderlo al jaren leveren, is er eindelijk een doorbraak gekomen voor het vrachtverkeer in Klein-Vorst! In mei starten de werken om de Nikelaan door te trekken tot aan het afrittencomplex 25bis in Ham.
 
Voor de bewoners van Vorst-Meerlaar zal dit een hele opluchting zijn. De gemeente Laakdal ondernam eerder al acties om het zwaar vervoer via alternatieve wegen om te leiden. Uit tellingen blijkt dat deze hun doel niet hebben gemist. Toch is deze voorlopige oplossing maar een pleister op de wonde.

Dankzij inspanningen van WCT, ’s Jegers, Nike en de transportsector is het centrum, en dan in het bijzonder de schoolomgeving in Vorst-Meerlaar, een stuk veiliger. De verkeerveiligheid zal met de doortrekking van de Nikelaan in de toekomst alleen nog maar beteren! Het grote deel van de werknemers van Nike die vanuit Limburg komen en gaan, zullen de rechtstreekse verbinding kunnen nemen waardoor het sluipverkeer door de lokale straten vermeden kan worden.

Het omleidingsverkeer zal op momenten van calamiteiten op de E313 via deze nieuwe parallelweg kunnen rijden. De afrit Geel-Oost zal op termijn ook minder druk worden, wat dan weer een goede zaak is voor dit verzadigde kruispunt.

“Het jarenlang zwoegen om dit project te realiseren, verhoogt niet alleen de leefbaarheid en de veiligheid in onze regio maar ook de welvaart. We willen ook AWV en De Scheepvaart specifiek danken voor hun volharding in dit dossier. De ontsluiting van de Nikelaan is namelijk een goede zet voor de economische uitbreiding van onze ganse regio. Doordat de bedrijven nu rechtstreekse ontsluiting zullen krijgen op de E313 wordt het economisch ook aantrekkelijker voor hen om hier te gaan investeren! Ook dit kan alleen maar ten goede komen van de arbeidsmarkt. Zo zal Nike, die momenteel al 2.000 arbeidsplaatsen aanbiedt, in de toekomst nog een 500-tal werknemers aanwerven. Deze realisatie is het zoveelste bewijs dat onze gemeentebesturen willen investeren in veiligheid, mobiliteit en duurzaamheid!”, weet  Tine Gielis.

De werken zullen, behoudens de weersomstandigheden, 160 kalenderdagen duren.
De wegbeheerder AWV en De Scheepvaart zullen hierover ten gepaste tijden communiceren.

 

Ladies Night

Dames, zijn jullie nog niet ingeschreven voor de Ladies Night van donderdag 5 maart? Doe het nu!

 

Voor 10 euro beleven jullie een onvergetelijke avond met vriendinnen in de gebouwen van Nike. Bovendien ontvangen jullie 2 drankjes en 2 mini-broodjes.

Inschrijven kan telefonisch via 0498/08.35.12

of via onze website: http://laakdal.cdenv.be/inschrijving-ladies-nightKalender