Nieuwsbrief
CD&V Laakdal
N°24 - 28/04/2014
 
 

Asfalteringswerken op til

De komende weken zullen asfalteringswerken uitgevoerd worden op de volgende Laakdalse wegen:

- 14 mei: Oude Tramlijn en Berthoutstraat

- 15 mei: Rundershoek en Hoogstraat

- 16 mei: Hulstsestraat, Langvoort en Verboekt

Op 12 en 13 mei zullen voorbereidende werken plaatsvinden.

 

Deze werken kunnen de nodige hinder met zich meebrengen, maar zullen tot een minimum worden beperkt.

Bermen Hulstsestraat

Vanaf 30 april worden de bermen in de Hulstsestraat aangepakt. "Al jarenlang moeten de bermen in de Hulstsestraat (het gedeelte tussen Wijngaardbos en Oude Geelsebaan) regelmatig hersteld worden. Na een testperiode op een klein gedeelte is gebleken dat grasdallen een goede weerstand bieden tegen het vele verkeer dat er passeert", beweert raadslid Kris Goos, die de problematiek aankaartte. Om die reden zullen de grasdallen doorgetrokken worden over de ganse berm.

 


Gasnet richting Varendonk

Het college keurde de uitbreiding van het gasnet goed richting Varendonk. De kostprijs van de opdracht wordt geraamd op € 100.855.  Dit bedrag werd reeds voorzien in het meerjarenplan. In het bestuursakkoord staat immers dat het mogelijk moet zijn om aan te sluiten op nutsvoorzieningen, zoals aardgas, door een gemeentelijke tussenkomst in deze zones waar er voldoende woondensiteit is en voldoende interesse door de bewoners. "Varendonk is hier alvast een voorbeeld van!", voegt Josee Lambrechts hier graag aan toe.


Met de bus naar het Schlagerfestival... ook in 2015!

Na de onvergetelijke avond enkele weken geleden kon een vervolg niet uitblijven. Jong CD&V zal ook in 2015 bussen inleggen naar de Ethias Arena voor de tiende editie van Het Schlagerfestival. 250 plaatsen vlakbij het podium zijn weggelegd voor de Laakdalse feestvierder. Snel reageren is de boodschap, want na enkele dagen is de eerste bus (van vijf) volledig uitverkocht! Snelle beslissers genieten immers van aan korting. Lees er alles over op onze website.

Lees meer ›

Kalender