Nieuwsbrief
CD&V Laakdal
N°21 - 01/04/2014
 
 

Ils Van Hove, onze kandidaat op 25 mei!

25 mei trekken we met z'n allen naar de stembus. Ils van Hove, schepen van financiën, jeugd en evenementen in Laakdal is terug te vinden op de Kamerlijst als 6de opvolger.

Ils van Hove, schepen van financiën, jeugd en evenementen in Laakdal is   terug te vinden op de Kamerlijst als 6de opvolger.

Ze is geen onbekende in Laakdal. Jarenlang was ze actief als leidster en groepsleidster van chiro Groot-Vorst. Nu woonachtig in Klein-Vorst is ze actief binnen het bouwcomité van chiro Klein-Vorst. Altijd al een bezig bij dus. Gelukkig kan ze bij al haar activiteiten rekenen op de steun van haar man en dochter.

In 2006 zette Ils als OCMW-raadslid haar eerste stappen in de politiek. Hier stond ze mee aan de wieg van de uitbreiding van het dagcentrum Vogelzang en van Huize Eeckhout, van de professionele uitbouw van de warme keuken van het OCMW en van de nieuwe buitenschoolse kinderopvang in Veerle.

Vandaag de dag zorgt ze als schepen van financiën er voor dat Laakdal een financieel gezond beleid voert. Daarnaast behoren ook jeugd, evenementen, gezondheid, communicatie en juridische zaken tot haar bevoegdheden. Zo is net de succesvolle reeks gezond koken in samenwerking met het OCMW achter de rug en zijn de voorbereidingen voor het installeren van een gemeentelijk evenementenloket volop aan de gang.

Met haar kandidatuur voor de federale verkiezingen wil ze de nationale campagne van CD&V ten volle ondersteunen. Het 3D-plan van CD&V gaat zowel voor economische groei als voor sociale vooruitgang. Als schepen van financiën kent ze de moeilijke evenwichtsoefening tussen het economische en het sociale maar al te goed.

Ils licht het 3D-plan kort even toe: “ De crisis is nog niet helemaal voorbij en werkgelegenheid blijft voor iedereen een grote bezorgdheid. Het is dan ook van groot belang om een loonlastenverlaging door te voeren en het ondernemerschap in ons land te gaan versterken. Daarnaast moeten we er voor zorgen dat onze samenleving een warme samenleving blijft. Kinderen, ouderen, gezinnen, mensen met een beperking  mogen niet in de kou blijven staan. Het zal dan ook nodig zijn om extra te investeren in zorg en welzijn.”

Lees meer ›

 

150 Laakdalse feestvierders naar Het Schlagerfestival

Afgelopen vrijdag stond een kleurrijke bende klaar in Eindhoutdorp om een onvergetelijke avond te beleven op het Schlagerfestival in Hasselt. Jong CD&V kreeg 3 bussen met feestvierders gevuld.

 

"De afwezigen hadden ongelijk", lieten raadsleden Liesbeth Wouters en Kim Kempenaers verstaan.

"Een aparte belevenis, maar eentje die voor herhaling vatbaar is", wist Gerda Broeckx, schepen van cultuur na afloop te vertellen.  Jong CD&V voegt de daad bij het woord en zal volgend jaar opnieuw bussen inleggen naar de Ethias Arena in Hasselt. Wil je zeker zijn van een plaatsje en op de hoogte blijven? Bezorg jouw gegevens dan aan onze jongeren via steinvoet@skynet.be.

 

 

Kalender