Nieuwsbrief
CD&V Laakdal
N°48 - 10/05/2015
 
 

CD&V Laakdal wenst alle mama's een zeer fijne moederdag

Vandaag wil CD&V Laakdal alle mama's in de kijker zetten. Jong CD&V heeft zelfs een heel bijzondere wens voor alle Laakdalse mama's. Je leest er meer over in onze nieuwsbrief.

Symbolische actie Jong CD&V: Wanneer mogen onze mama's shoppen in Groot-Vorst?

De jongerentak van CD&V Laakdal voerde vandaag een symbolische actie bij het leegstaand winkelpand aan de rotonde van Groot-Vorst.  Het gebouw staat al even lang leeg als het oud is en zorgt voor wrevel onder de winkelende bevolking.

Jong CD&V reageert unaniem: “Het is onbegrijpelijk dat dit pand reeds zo lang leegstaat!”.

De locatie in Groot-Vorst werd destijds door de groepering Intermarché gekozen met het doel er een voedingswinkel te openen.
De opening vond echter nooit plaats omwille van commerciële redenen. Jong CD&V wil nu graag de aandacht vestigen op dit aanslepend probleem.
Als symbolische actie plaatsten zij vandaag, op moederdag, een groot spandoek op de site van het winkelpand met het opschrift: "Wanneer mag mijn mama hier shoppen?".

Stef Engelen (Jong CD&V): “Ondanks talloze pogingen tot overleg, hult de eigenaar zich in stilzwijgen waardoor het traject reeds veel vertraging heeft opgelopen. Wij dringen aan op een snelle en duurzame oplossing. Groot-Vorst heeft hier nood aan.”


Leegstaande winkel belasten?

Het leegstaand winkelpand is al ettelijke jaren een doorn in het oog van Jong CD&V en met uitbreiding de ganse CD&V-afdeling. Waarom kan dit winkelpand niet belast worden voor leegstand? Intermarché lijkt steeds door de mazen van het net te kunnen glippen. We lieten onderzoeken hoe dit kan.
Op de leegstandslijst woningen kan het gebouw niet geplaatst worden, omdat het eenvoudigweg geen woning is. Op de leegstandslijst bedrijven komt het pand niet voor, omdat het pand nooit in gebruik is genomen. Ook de leegstandslijst gebouwen is geen optie, omdat de oppervlakte van het geheel te groot is.

"Onbegrijpelijk," vindt Jong CD&V, "om die reden leggen we deze situatie voor aan de bevoegde minister."

Kalender