Nieuwsbrief
CD&V Laakdal
N°22 - 09/04/2014
 
 

Vrolijk Pasen!

Nieuws uit onze gemeente!

 

Beste Laakdaller,

 

Bij aanvang van deze paasvakantie praten we graag bij. Verspreid over onze gemeente zijn er verschillende nieuwtjes te melden!
 


  • Eindhout: De procedure tot  de verkoop van het oud gemeentehuis is lopende.   Vooraleer tot een verkoop over te gaan, zal het standbeeld verplaatst worden naar een andere locatie op het dorpsplein.   Hierover worden momenteel nog besprekingen gevoerd met de kerkfabriek om dit standbeeld eventueel op het pleintje voor het voorste parochiezaaltje te plaatsen. Wordt vervolgd!

  • Groot-Vorst: Het college leverde de stedenbouwkundige vergunning af voor het bouwen van 12 appartementen op de hoek Steenbergen en Langedijk.

  • Klein-Vorst: Op 7 april startten de betonwerken ter hoogte van Biezenhoed (Exxon).    Aangezien deze weg overgedragen werd aan het Vlaamse Gewest zijn we op kabinet Hilde Crevits uitgenodigd om o.a. te bespreken wie de onkosten hiervoor zal dragen.

     

  • Veerle: Het college leverde de stedenbouwkundige vergunning af voor het slopen van een bestaand gebouw en vervanging door een nieuwbouw van de basisschool De Wijngaard in Veerledorp.

  • Veerle-Heide: Tegen de opening van het toeristisch seizoen trachten we alle paadjes terug in orde te brengen gelegen langs het knooppuntennetwerk, zo ook het verbindingspaadje tussen Oude Diestersebaan en Diestsebaan.

Hebt u onderweg zelf een paadje, voetpad of fietspad tegengekomen waar herstellingen noodzakelijk om het fietsseizoen veilig aan te vatten? Aarzel dan niet om de locatie aan ons door te spelen. U vindt de contactgegevens van onze mandatarissen op onze website.
Tot slot wensen we u vanuit onze ganse afdeling prettige paasdagen. Geniet van de mooie, zonnige eerste lentestralen en .... de bijhorende chocolade!

CD&V Laakdal


 

Eigen busje voor vervoer naar Ludwinastichting

Sinds kort worden de Laakdalse gasten die in de beschutte werkplaats van de Ludwinastichting werken met een eigen busje naar daar gebracht. Dit busje heeft plaats voor 8 personen en 1 chauffeur. Het zal bovendien ook gebruikt worden voor het vervoer van de gasten van het dagcentrum Vogelzang.

Raf Moons, OCMW-voorzitter licht de aankoop toe: “Voorheen was er een samenwerking met een busmaatschappij die onze gasten naar de Ludwinastichting bracht. Ook enkele deelnemers van Meerhout en Tessenderlo konden hiervan gebruik maken. Maar door de financiële druk die op dit moment bij alle gemeentes en OCMW’s aanwezig is, waren we genoodzaakt de samenwerking stop te zetten. Voor de deelnemers van Meerhout en Tessenderlo hebben we met de plaatselijke OCMW’s naar alternatieven gezocht. Voor nieuwe Laakdalse aanvragen zullen we bekijken of er nog plaats in het busje is. De aankoop van dit busje zal ons op zes jaar tijd een forse besparing opleveren zonder dat we hiervoor moeten inleveren op de dienstverlening.”

Kalender