Nieuwsbrief
CD&V Laakdal
N°10 - 07/09/2013
 
 

Bruggetjes Eindhoutseweg worden aangepakt

 

Op de Eindhoutseweg wordt het wegdek van de beide bruggetjes over de Grote en de Kleine Laak hersteld. Burgemeester Tine Gielis, bevoegd voor openbare werken, geeft wat meer uitleg:

 

“Deze werken worden in eigen beheer uitgevoerd door de dienst Openbare Werken en zullen van start gaan op maandag 16 september 2013. We rekenen op een 14-tal dagen per brug, dus een maand in totaal.  De aangelande lokale handelaars blijven bereikbaar mits een omleiding. Deze omleiding zal voorzien worden via de Oude Vorstseweg – Langedijk – Steenbergen – Vorstseweg en omgekeerd. Deze omleiding geldt enkel voor gemotoriseerd verkeer. Voor fietsers wordt er op de Eindhoutseweg een doorgang voorzien.”

 


Aangekaart! Jong CD&V vraagt om extra controles

Bij aanvang van het nieuwe schooljaar contacteerden onze jongeren de politie. Dit contact kwam er naar aanleiding van de slechte score die Laakdal behaalt bij de snelheidscontroles van de maand augustus. Jong CD&V heeft de politie een lijstje overgemaakt met wegen die heel wat scholieren over de vloer krijgen van en naar school. Deze wegen kennen geen fietspad, maar nog te veel wegpiraten.

 

Meer informatie over deze actie staat op onze website!

Lees meer ›


Zelfuitleeninstallatie

Het gemeentebestuur plant de aankoop van een zelfuitleeninstallatie met RFID technologie. Daarvoor kan de gemeente kunnen rekenen op een subsidie van 24.000 euro. "Mensen kunnen hun boeken dan zelf inscannen, waardoor we daar geen personeel meer voor moeten inzetten", zegt cultuurschepen Gerda Broeckx. Een externe consultant zal de implementatie van het nieuwe systeem begeleiden.


Herstelling bermen Hulstsestraat

Zowel automobilisten en zwakke weggebruikers sakkeren reeds enkele jaren over de erbarmelijke toestand van de bermen ter hoogte van de Hulstsestraat. "Ook hier zal weldra gewerkt worden om de nodige herstellingen uit te voeren", weet burgemeester Tine Gielis.

 

Stein Voet in het weekboek van Jong CD&V

 

Tijdens de eerste schoolweek van het nieuwe schooljaar werd onze jongerenvoorzitter door Jong CD&V Nationaal uitgenodigd om hun online weekboek invulling te geven. Met kritische blik wordt het onderwijs en de eerste schoolweek onder de loep genomen met maar één doel.... een betere toekomst voor de schoolgaande kinderen.  Lees het weekboek via deze link.

 

 

Lees meer ›


Vrouw & Maatschappij: najaarsreis

Ook dit najaar trekken de dames van Vrouw & Maatschappij er op uit! Op 5 oktober brengen zij een bezoek aan oa de moskee van Sledderloo en de Cosmodrome van Kattevennen.

 

Geïnteresseerden kunnen Katrien Eyckmans contacteren voor meer info: katrien_eyckmans@yahoo.com

 

 

 


Met de bus naar Het Schlagerfestival

Jong CD&V legt twee bussen in naar het Schlagerfestvial op 28 maart in de Ethias Arena in Hasselt. Nog voor we deze nieuwsbrief konden versturen, bleek een eerste bus al volzet. Dus snel reageren is de boodschap! Er is nog plaats om deze ambianceavond samen met vele andere feestvierders te beleven. In de prijs van 44 euro is alles inbegrepen (ticket, service- en reservatiekosten en de rit heen en terug). Snel inschrijven is de boodschap en kan alleen via onze website!

Lees meer ›

Kalender