Nieuwsbrief
CD&V Laakdal
N°27 - 28/05/2014
 
 

Plannen nieuwe BKO goedgekeurd

Op de gemeenteraad van de maand mei werden de plannen het lastenboek voor een nieuwe vestiging van de buitenschoolse kinderopvang (BKO) aan de sporthal in Veerle goedgekeurd. Wanneer alles volgens plan verloopt zal de BKO in 2015 hun intrek kunnen nemen in het nieuwe gebouw.

"De BKO kampt al geruime tijd met plaatstekort voor de vele schoolkinderen in Veerle", weet OCMW-voorzitter Raf Moons. Dankzij een voorlopige erkenning van Kind en Gezin kan de BKO tijdelijk gebruik maken van de sporthal. "Dat is een goede regeling, maar slechts voor korte tijd en bijgevolg dus niet ideaal."

Gelukkig is er nu vooruitzicht op een nieuwe buitenschoolse kinderopvang aan de sporthal. Hierdoor wordt een win-winsituatie gecreëerd. Enerzijds kan de BKO op piekmomenten gebruik maken van de sporthal. Anderzijds kan het complex buiten de opvanguren ook door andere diensten worden benut. Op piekmomenten kan de BKO gebruik maken van de sporthal.  Onder meer de sportdienst en de speelpleinwerking zullen gebruik maken van de nieuwe ruimte. Met beide partijen werd vooraf in dialoog gegaan om de verschillende uitdagingen af te wegen. Zo is een bijkomende bergingsruimte één van de prioriteiten die uit dit structureel overleg zijn gekomen.

 

 

Openluchtfilms

Deze zomer staat er opnieuw een reeks openluchtfilms gepland in de tuin van de pastorij. Nu reeds is het programma bekend:

 

3 juli: Gravity

10 juli: The conjuring

17 juli: FC De Kampioenen

24 juli: Philomenia

31 juli: The Lunchbox

7 augustus: Het Vonnis

14 augustus: Marina

21 augustus: 12 years a slave

28 augustus: The Hunger Games- catching fire

 

"Bij het invallen van de duisternis starten de films in de pastorijtuin van Groot-Vorst", vertelt schepen van Cultuur, Gerda Broeckx. We hopen op een even mooie zomer als vorig jaar. Dan worden deze zomerse filmavonden ongetwijfeld weer een topper. Er zal telkens een dranktent zijn. De opbrengst gaat telkens naar een Laakdalse vereniging. De inkom is telkens gratis.

Kalender