Nieuwsbrief
CD&V Laakdal
N°47 - 25/03/2015
 
 

Jong CD&V zorgt voor 4 opstapplaatsen richting Schlagerfestival

U heeft het ongetwijfeld al gehoord. Nu vrijdag zullen de eerste rijen in de Ethias Arena ingenomen worden door Laakdallers. Het Schlagerfestival verwacht naast het betere schlagerwerk ook een pak Laakdallers. Ook u kan er nog steeds bij zijn. Door de grote vraag naar extra opstapplaatsen kan er ook in iedere deelgemeente worden opgestapt.  In laatste instantie zijn er opstapplaatsen voorzien in Veerle en Eindhout om 19.00u. De bussen uit Eindhout rijden langs de Markt in Groot-Vorst en de voormalige Witte School in Klein-Vorst om ook daar feestgangers op te pakken. Dit heeft nog extra mensen overhaalt om mee richting Hasselt te trekken.

Ben jij ook verkocht, maar heb je nog geen kaart gereserveerd? Er zijn nog kaarten beschikbaar! Neem contact op met Stein Voet (0494/88.54.50) of steinvoet@skynet.be om jouw kaart vast te leggen. Voor 45 euro beleeft u een onvergetelijke vrijdagavond!

Straks geen bib meer in Laakdal, Gerda?

Zullen de bibliotheekgelden van Vlaanderen gebruikt worden om putjes in de weg te vullen? In Laakdal in elk geval niet!

Vanaf 2016 zijn gemeenten niet langer verplicht om een lokale bib in te richten. Ten gevolge van een nieuw decreet dat de plaatselijke besturen op het vlak van vrijetijd meer beleidsvrijheid geeft, kunnen de gemeenten straks zelf beslissen waaraan zij de overgedragen gelden besteden.

 Deze mededeling  van de Vlaamse overheid bracht een storm van bezorgde reacties teweeg. Niet onterecht natuurlijk. Voor een heleboel mensen is de bib een bijzondere en onmisbare dienst. Door besparingen bij diverse bestuursniveaus en het afschaffen van de bibliotheekplicht wordt gevreesd dat deze basisvoorziening nu in het gedrang zal komen.

Gerda Broeckx (schepen van bibliotheek en cultuur): “Onze bib is een lokaal en laagdrempelig informatiecentrum waar alle inwoners kunnen proeven van literatuur, cultuur, kennis en  ontspanning. Zij organiseren computerlessen, workshops, lezingen en andere activiteiten voor jong en oud. Dankzij een gemotiveerd bibliotheekteam en vele gedreven vrijwilligers, heeft Laakdal een bib die bruist. Eentje die onontbeerlijk is.”

 
“Ondanks de zorgwekkende berichtgeving van afgelopen week, moeten onze inwoners zich geen zorgen maken. Het gemeentebestuur zal blijven investeren in een kwalitatieve, aantrekkelijke en eigentijdse bibliotheek waar iedereen fier op kan zijn. In het nieuwe gemeentehuis is hier alvast een centrale plaats voor voorzien waarbij, naast de functionele invulling, een maximale toegankelijkheid voorop staat. In de bib van Laakdal blijft iedereen welkom!”, besluit Gerda.
Foto's

Wil u het bezoek van Herman Van Rompuy herbeleven of bent u benieuwd naar de foto's van onze dames op de catwalk tijdens de Ladies Night? Foto's zijn te bekijken op onze website.

Kalender