Nieuwsbrief
CD&V Laakdal
N°39 - 31/10/2014
 
 

Veerle-Heide, kerkdorp met een rioleringsproject!

We zetten in onze nieuwsbrieven de tocht doorheen onze gemeente verder met een tussenstop in Veerle-Heide. Een plekje waar het in de herfstperiode voor de wandel- of natuurliefhebber aangenaam vertoeven is. De ideale herfstwandeling start immers op het kerkplein of aan het Buurthuis in Veerle-Heide. Doen!

Rioleringsproject Veerle-Heide

Het rioleringsproject Veerle-Heide dat het schepencollege goedkeurde, wordt door Pidpa voorgelegd aan de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) die de subsidies voor de realisatie ervan verleent. Van zodra VMM groen licht geeft, zal er een bewonersvergadering georganiseerd worden Intussen buigt het studiebureau zich over de infrastructurele verkeerstechnische ingrepen die nodig zijn om de snelheid af te remmen.

 

 


Verkeersveiligere schoolomgeving 't Schanske

 

De voorbije weken en maanden vonden een aantal ingrepen plaats die de verkeersveiligheid in Veerle-Heide ten goede moeten komen. Ter hoogte van de Zandstraat plaatste de gemeente een Berlijns kussen. Dit remt het verkeer af ter hoogte van de school. Ook op andere plaatsen werd in de Zandstraat extra belijning en signalisatie voorzien om het verkeer te attenderen op hun snelheid.

Tussen het Buurthuis en de schoolpoort werd een voetpad aangelegd. Dit voetpad is beveiligd met witte katafootpaaltjes en zal in de toekomst worden doorgetrokken over de parking van het Buurthuis. Op die manier worden de ouders van de schoolgaande kinderen aangemoedigd te parkeren op de parking van het Buurthuis. Het gemeentebestuur wil zo het wildparkeren in de Witte Hoeve beperken, wat dan weer veiliger is voor de schoolgaande fietsers en voetgangers.
Wordt Veerle-Heide het dorp der klompenmannetjes?

Sinds de opening van het klompenbelevingspad in 2011 trokken reeds meer dan 20.000 bezoekers de klompen aan om het klompenlopen zelf te ervaren.  Via een educatief pakket wijzen virtuele Klompenmannetjes je er de weg.  Maar vernieuwing dringt zich op. Het pad ligt tenslotte in een natuurlijke omgeving die groeit, verandert en beheer nodig heeft. Daarom rijpte het idee om een écht dorp voor de Klompenmannetjes te bouwen.   De Klompenmannetjes zijn echte natuurwezens. Hun huizen zijn dan ook verweven met het bos zelf en bestaan uit levende wilgenconstructies, meubeltjes die van boomstammen worden gemaakt, enz.  Om het modderige pad over te geraken wordt een tarzantouw geïnstalleerd waaraan de klompenmannetjes, maar ook de bezoekers, het pad over kunnen slingeren zonder dat hun klompen in de modder blijven steken.  Het dorp wordt zo een mysterieuze groene plek die tot de verbeelding spreekt van groot en klein.   De Vrienden van het Museum hebben onder stuwende kracht van vzw Kempens Landschap en i.s.m. de Brasserie Den Eik en Bosgroep Zuiderkempen een projectaanvraag ingediend bij de provincie Antwerpen, waarvan uitstluitsel wordt gegeven in december. Inderdaad, we zijn benieuwd of we vanaf 2015 op Veerle-Heide Klompenmannetjes mogen verwelkomen!  Voor meer informatie: contact Mia Coenen 0479/77.11.51Kalender