Nieuwsbrief
CD&V Laakdal
N°32 - 10/08/2014
 
 

Veerle, er beweegt wat!

De dorpskern van Veerle ondergaat de komende weken en maanden een ware metamorfose. Zaal Druivenrank is al een tijdje vertrouwd in het straatbeeld, maar vandaag zal de café en de achterliggende zaal van de voormalige Vinea afgebroken worden. Daarenboven is het participatietraject 'Veilig Veerle' op 21 mei opgestart met een eerste bijeenkomst. Tijdens deze gezamenlijke denkoefening over een veilige doortocht werden de eerste indrukken en bekommernissen geuit door alle belanghebbenen, met name de lokale handelaars, buurtbewoners, scholen en verenigingen.  Op 17 september gaat een tweede bijeenkomst over dit thema door. CD&V hoopt het overleg spoedig te kunnen afronden en tot verdere actie te kunnen overgaan.

 

Kortom... deze nieuwsbrief staat in het teken van kerkdorp Veerle!

Afbraak café en achterliggende zaal Vinea

Het is zo ver! Wie door Veerle rijdt, zal opschrikken bij het verdwijnen van de voormalige Vinea-café met achterliggende zaal. "Deze gebouwen hebben een rijke geschiedenis achter de rug, waaraan heel wat inwoners van Veerle mooie herinneringen hebben", weet Jules De Peuter. "De gebouwen zijn in de huidige toestand onbruikbaar geworden. Tijdens de vorige legislatuur werd heel wat voorbereidend werk verricht en weldra zullen we hier de resultaten van kunnen zien", voegt Jules nog toe.
De gebouwen zijn al een tijdje leeg en tegen de start van het schooljaar zullen het café en de zaal ook afgebroken zijn.

Raadslid Johan Geeraerts is tevreden met de invulling die de vrijgekomen ruimte zal krijgen: "Het gemeentebestuur zal de ruimte o.a. herinrichten als parking, een meerwaarde voor de handelaars, de school en de bezoekers van de nieuwe ontmoetingsruimte Druivenrank."


Processie verhuist naar de Hegge

Misschien las u het al in Kerk & Leven. De processie op 15 augustus zal dit jaar doorgaan op het pleintje op de Hegge in plaats van een de Wijngaardbos. Daar renoveert de huisvestingsmaatschappij Zonnige Kempen momenteel de bestaande woningen en bouwt er tevens nieuwe woonentiteiten.


In 2015 nieuwe BKO

Dat de plannen en het lastenboek voor een nieuwe vestiging van de buitenschoolse kinderopvang aan de sporthal in Veerle goedgekeurd werden, wist u al. Als alles volgens plan verloopt, zullen de schoolkinderen van Veerle in 2015 hun intrek kunnen nemen in het nieuwe gebouw. Momenteel kampt de BKO met een plaatstekort in Veerle. Dankzij een voorlopige erkenning van Kind en Gezin kan de BKO tijdelijk gebruik maken van de sporthal. Het nieuwe gebouw zal dienst doen als kinderopvang, maar kan buiten de opvanguren ook benut worden door de sportdienst en de speelpleinwerking.


Unieke kans tijdens Open Monumentendag

Op 14 september openen tal van monumenten hun deuren voor het grote publiek. Ook het kasteel de Zerezo de Tejade, naast rusthuis De Winde aan de Diestsebaan in Veerle, is die dag een bezoekje meer dan waard. Met een tentoonstelling van de heemkundige kring over de geschiedenis van het kasteel, leuke activiteiten voor de kinderen en heel wat randanimatie valt er heel wat te beleven voor jong en oud. Ook de tuin is die dag toegankelijk.  Meer info bij de dienst Toerisme.

 

Veerle, goed vertegenwoordigd in het CD&V-partijbestuur

Het CD&V-partijbestuur kan rekenen op een gezonde mix van politieke ervaring en geëngageerde jeugd uit Veerle. Met Raf Moons als OCMW-voorzitter is er vertegenwoordiging in het schepencollege. Kris Goos en Johan Geeraerts zijn bezig aan een eerste legislatuur in de gemeenteraad. Zij kunnen rekenen op de ervaring van Ludo Helsen, Hilde Lambregts, Jules De Peuter en Maria Meeus. Zij hebben een rijk verleden in de Laakdalse politiek en zetelen nog steeds in ons partijbestuur. Ook Maria Simkens, Yves Christiaens, Annelies De Peuter, Sam Peeters en Annie Van der Vloet zijn enkele enthousiaste CD&V-partijbestuursleden welke de bekommernissen uit Veerle aankaarten. Hun contactgegevens zijn terug te vinden via deze link. Voeg jij je naam graag toe aan het lijstje? Neem gerust contact op met onze bestuursleden!

Kalender