Kan je deze mail niet lezen? Klik hier
Nieuwsbrief
Veilig fuiven in de Stille Kempen
Hoe kan onze jeugd ook in de toekomst zorgeloos fuiven, dichtbij huis?
We zoeken het uit, samen met onze collega's van cd&v Geel, Mol, Herentals en Kasterlee.  Vrijdag 29 september gaat een expertenpanel in dialoog gaan met lokale fuifgangers, organisatoren en ouders van jonge fuifgangers. Het panel bestaat uit Wim Caeyers (burgemeester van Mol), Scholenagent Jan Vanuytven, minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, jeugdwerkster Polien Willems en directeur van het CAW Wim Duerloo. De moderatie is in handen van VTM-journalist Faroek Ozgunes!
Hun expertise voegen we toe aan de ervaringen uit het veld om acties te ondernemen die het fuiven in onze Stille Kempen in de toekomst zorgeloos en fijn doen verlopen.  Het publiek krijgt de steun van jongere Martijn Spaepen (bekende vlogger van TAGMAG).
Onze lokale afdeling werkt graag mee aan dit initaitief. In Laakdal kannen we verschillende verengingen die voor een gevulde fuifkalender zorgen. Dit gaat niet altijd zonder slag of stoot. Geweld op fuiven, overmatig drug- of alcoholgebruik, spiking.... het zijn zaken die we wel eens lezen in de pers en waar we alert voor zijn. Hoe kunnen we deze problemen in de toekomst vermijden, zodat ouders van jongeren hun slaap niet hoeven te laten terwijl onze jeugd aan het feestvieren is.
Kom mee in gesprek, vrijdag 29 september vanaf 19u in jeugdhuis De Vonk (Diestseweg 135 in Geel). Onze burgemeester, Tine Gielis, is alvast ter plekke om jullie bekommernissen te aanhoren.