Elk kind dat in Laakdal wordt geboren, krijgt vanaf volgend jaar automatisch een geboortepremie van € 35 in de vorm van Laakdal Schenkt-cheques. “Elk kind in de gemeente ontvangt op deze manier gegarandeerd de voorziene premie. Momenteel is dit niet het geval want niet iedereen vraagt deze premie aan”, weet schepen van Gezin Raf Moons.

 Op dit ogenblik dient de geboortepremie door de ouders zelf aangevraagd te worden via een webformulier. Het bedrag dat elk kind ontvangt, verschilt naargelang of dit kind reeds één of meerdere zussen of broers heeft. Naar analogie met het Groeipakket zal vanaf volgend jaar eenzelfde bedrag automatisch toegekend voor elk kind. In functie hiervan wordt de premie aangepast naar € 35 per kind. Burgemeester Tine Gielis: “Hiermee komen we tegemoet aan heel wat vragen die nu leven bij inwoners van Laakdal; bv. bij nieuw samengestelde gezinnen: tellen de kinderen van de moeder, van de vader, of van beide mee, enz.”

 Door dit bedrag automatisch uit te keren in Laakdal Schenkt-cheques, ondersteunen we niet alleen de lokale handelaars, maar kunnen we de administratieve overlast bij de gezinnen wegnemen.

  • Gezinsbeleid
Lees de reacties ()
Lees de reacties () Verberg reacties