Dienstenchequebedrijven ’t Gerief en Ten Diensten werken al langer samen maar zullen voortaan ook effectief als één team verdergaan. Door het bundelen van de krachten staan beide bedrijven economisch en strategisch sterker in een markt die volop in verandering is.  

Sociale economie in de Kempen

Dienstenchequebedrijf ’t Gerief werd in 2005 opgericht door de OCMW’s en PWA’s van Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen, Vorselaar, Lille en Kasterlee. De PWA’s en OCMW’s van Geel, Laakdal en Meerhout volgden in 2006 met de start van dienstenchequebedrijf Ten Diensten. Beide bedrijven stonden dus mee aan de wieg van de Kempense sociale economie. 

’t Gerief en Ten Diensten geven groeikansen aan mensen met minder mogelijkheden op arbeidsmarkt. Ze focussen daarbij op gelijkaardige activiteiten: voornamelijk poetsen bij gezinnen thuis via dienstencheques. Daarnaast heeft ’t Gerief ook een aantal strijkateliers.  

Sinds 2005 bundelen ze als ‘Groep Talent’ de krachten met 3 andere Kempense bedrijven uit de sociale economie. Het is vanuit deze ervaring dat bij ’t Gerief en Ten Diensten de ambitie groeide om op een meer structurele en intensieve manier te gaan samenwerken. Ondertussen hebben de lokale besturen reeds een basistekst tot samenwerking goedgekeurd en vergaderen de Raden van Bestuur regelmatig samen. Nu dat er ook een gemeenschappelijke directeur actief is, is een fusie de volgende logische stap.  

Een nieuw verhaal, een nieuwe naam

Door de samensmelting kunnen meer jobs gecreëerd worden en worden meer klanten ontzorgd in hun huishouden. Dat maakt vele medewerkers en klanten gelukkig. Met deze missie in het achterhoofd ontstond een nieuwe naam. Deze zal op 24 juni eerst aan alle medewerkers bekend gemaakt worden.  

Raf Moons (schepen van welzijn): “Omdat de activiteiten, doelgroepen en het werkingsgebied van de twee bedrijven mooi aansluiten, is deze samensmelting een sterk en doeltreffend initiatief voor de Kempen. Door het bundelen van de krachten zorgen we voor meer knowhow, talent en mogelijkheden. Desalniettemin worden de bedrijfskosten beperkt; dat is een win-winsituatie. Iedereen content dus!” 

Ben je klant bij ’t Gerief of Ten Diensten? Dan wordt je automatisch klant van de nieuwe firma. De service verloopt verder zoals je dat gewoon bent, met dezelfde huishoudhulp en hetzelfde aanspreekpunt. Heb je vragen? Stel ze via administratie@tendiensten.be of tel. 014 30 42 32.