Vrijdagavond 8 mei... Hoewel versoepeling in zicht is, bevinden we ons nog steeds in lockdown. Met plezier kropen we weer achter ons scherm om in dialoog te gaan met de Laakdallers.

Een draagvlak voor een skatepark

Het was druk op onze bijeenkomst. Jong geweld meldde aan om mee na te denken over een skatepark in onze gemeente.  Er is al een tijdje vraag naar een ruimte om te skaten. Momenteel gebruiken de skaters de openbare weg of wijken ze uit naar Westerlo en Tessenderlo om hun hobby bij te schaven. Jammer dat er in Laakdal geen alternatief is, zodat ze ook tijdens een vrij uurtje even op hun board kunnen oefenen. 

De beleidsploeg heeft nu een draagvlak en een groep enthousiaste jongeren die mee wil nadenken over de invulling van een skatepark, want budget is er voorzien. Dit bedrag zal echter nog bijgespijsd moeten worden. Wordt vervolgd... wij kijken alvast mee uit naar de komst van een Laakdalse skatepark.

Geëngageerde jongeren, sta op!

De tweede discussie ging over een Laakdals jeugdhuis, een initiatief dat van onderuit moet groeien. Geëngageerde jongeren, sta op, steek de koppen samen en klop aan bij de beleidsmensen of de jeugddienst. Er is nood aan een jeugdhuis, maar momenteel zijn er geen trekkers. Denken we dan aan de voormalige Vinea-site? Misschien, want... ook andere sectoren zien toekomst op deze locatie. Toneelverenigingen zoeken een ruimte om te repeteren en hun voorstellingen op te voeren. Harmonieën en fanfares van hetzelfde laken een broek. Dit gaat om veel geld en hierover zal op lange termijn moeten nagedacht worden. Wie denkt mee na? Laat je horen!

De filters weldra in je brievenbus. De mondmaskers volgen asap.

De mondmaksers zijn voor een nabijere toekomst. Het informatieblad en de filters van de hogere overheid steken weldra in je bus. De door het gemeentebestuur bestelde mondmaskers zijn onderweg en worden ook in de Laakdalse bussen gedropt. Asap zoals dat in jongerentaal heet of... zo snel als kan.

En ook zo snel als het kan... een volgend overleg. De discussies worden steeds levendiger, boeiender en de verscheidenheid in aanwezigen wordt alsmaar groter. Vragen of thema's? info@laakdal.cdenv.be is het adres.  Laakdal, laat je horen!

Tot snel!

Stein Voet

voorzitter CD&V Laakdal

Lees de reacties ()
Lees de reacties () Verberg reacties